De beste spreker programmeren in je evenement

  0
  420

  Stel je hebt een evenementprogramma, met een schitterende evenementenlocatie met een spreker voor de lunch en een spreker na de lunch. Je hebt tijd gespendeerd aan het inhuren van sprekers en je hebt nu twee sprekers tot je beschikking. Gewoon een goede spreker en echt een briljante spreker waar iedereen op afkomt.

  Voor of juist na de lunch?

  Wie zet je nou waar? Zet je die briljante spreker voor de lunch of juist na de lunch?

  Het gemiddelde congresprogramma bestaat natuurlijk onder andere uit sprekers en jij hebt natuurlijk in de voorbereiding gekozen voor goede sprekers die wat relevants kunnen vertellen tijdens jouw congres.

  Maar je hebt één topper, één keynote, één iemand waarvan je weet dat mensen daar op af komen. Die het verhaal gaat vertellen waar mensen misschien nog jarenlang over gaan praten.

  Waar programmeer je die spreker nou? Stel nou dat je moet kiezen tussen die spreker vlak voor de lunch te zetten of direct na de lunch. Wat kies je dan nou?

  Programmeer de beste spreker vlak voor de lunch

  Mijn tip zou zijn om jouw briljante spreker vlak voor de lunch te programmeren. En er zijn eigenlijk twee redenen voor.

  De belangrijkste reden is dat als je het voor de lunch programmeert en mensen zijn net zo enthousiast als dat jij denkt dat ze zullen zijn, dan zullen ze daar tijdens de lunch over gaan praten.

  Dan zullen ze gaan zeggen: Wauw, wat was dit geweldig en dan gaat het gesprek door. En mensen zullen ook jouw event positief aan het evalueren zijn, omdat ze natuurlijk blij zijn dat jij die spreker daar geprogrammeerd hebt.

  De tweede reden is dat als je jouw briljante spreker net na de lunch programmeert dan krijg je te maken met de after lunch-dip. Sommige mensen denken dan je moet juist daar een goede spreker neerzetten, want die wint het van de after lunch-dip, maar dat is niet zo.

  Zelfs de meest briljante spreker zal toch iets minder beoordeeld worden, omdat mensen na de lunch even aan het wegzakken zijn. En daarnaast na de lunch duurt het weer langer voordat mensen kunnen gaan evalueren. Dus dat is zonde. Kortom, zet jouw meest prominente, briljante spreker altijd voor de lunch of voor een andere pauze.