Waar moet ik op letten bij het kopen van een parasol?

Je bent waarschijnlijk niet voor niks op deze blog terecht gekomen: je hebt interesse om wellicht een parasol te kopen. Maar het kopen van een parasol doe je niet zomaar even en het is slim om even op de volgende punten te letten en wellicht kan je dan beter je keuze maken. Parasols zijn er namelijk in veel verschillende soorten. Deze blog geeft een aantal zaken aan waar je op moet letten bij het aanschaffen van een parasol.

Het soort parasol

Je hebt verschillende soorten parasols: horecaparasols, tuinparasols, zweefparasols en muurparasols. Elke parasol heeft weer zijn eigen voordeel. Zoek je een simpele parasol voor in je tuin? Dan is een tuinparasol handig. Of zoek je een parasol die makkelijk te verplaatsen is en boven je tafel hangt, dan is wellicht een zweefparasol echt iets voor jou! En ander bijkomend voordeel van een zweefparasol is dat het vaak mogelijk is om de parasol te kantelen. Mocht je geen ruimte willen opgeven dan is een muurparasol weer ideaal. De poot staat dan niet in de weg en neemt geen ruimte in. Je hangt de parasol dan gewoon aan de muur. Er zijn dus verschillende soorten parasols en wat voor jou fijn is moet je zelf afwegen. Wat handig is verschilt per omstandigheid. Je kan bij sommige bedrijven om advies vragen en dat is echt ideaal. Parasols.nl is hier een voorbeeld van.

Zonwerend

Je koopt waarschijnlijk een parasol voor tegen de zon. Waar je dan ook goed op moet letten is dat het doek goed zonwerend is. Het doek moet zoveel mogelijk UV-straling remmen. Vaak staat er op de parasol de UPF-waarde vermeld, kijk daar goed naar! Het aantal gram per vierkante meter is belangrijk. Hoe meer gram, hoe dikker en sterker het doe is. Voor een goede kwaliteit is het verstandig om minstens 250 gram te nemen per vierkante meter.

Afmeting

Dit klinkt en is natuurlijk erg logisch, maar niks is zo balen dat je een parasol koopt en dat de parasol te groot of te klein is. Je wil natuurlijk niet dat een parasol je hele tuin inneemt. Het is handig om van tevoren op te meten hoe groot je maximaal wil dat de parasol is.

Het materiaal van de parasol

Parasols kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn. Meestal is de stok gemaakt van aluminium. Het doek kan van verschillende soorten stof gemaakt zijn. Polyester, een stevige kunststof. Omdat polyester relatief dik is kan het enige bescherming bieden tegen regen. Ook zijn er doeken die van olefin gemaakt zijn. Dat is een materiaal dat erg goed is tegen het afstoten van UV-straling. Ook is het vaak water- en vuilafstotend.   

Kopen of niet?

Of je tijdens het kopen van de parasol gebruik maakt van bovenstaande tips is natuurlijk aan jou. Ik ben wel benieuwd waar jullie opletten tijdens het kopen van een parasol. Ik hoor graag in de reacties waar jullie op letten tijdens het kopen van een parasol. 

Laatste nieuws

De charme van tuinoverkappingen: Een nieuwe kijk op buitenleven

Heb je ooit nagedacht over een tuinoverkapping? Zo niet, dan is het hoog tijd om deze geweldige toevoeging aan je leefruimte te overwegen! Niet...

Zeg vaarwel tegen kopzorgen: ontdek de voordelen van een lease auto!

Heb je er ooit aan gedacht om een auto te leasen in plaats van te kopen? Het kan je leven een stuk eenvoudiger maken...

De beste schoenentrends voor mannen in 2022

De top mannelijke schoenentrends van het jaar 2022 kunnen voor sommigen als een verrassing komen. Hoewel het jaar nog jong is, zijn er al...

De aanschaf van een nieuwe auto: waar moet je op letten?

Wanneer je een nieuwe auto wilt aanschaffen, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Er zijn namelijk verschillende punten waar je op...

De beste tips bij het kopen van nieuwe raamdecoratie 

Ga je binnenkort verhuizen en ben je druk bezig met de inrichting van je nieuwe thuis? Van harte gefeliciteerd met je nieuwe woning! Voorafgaand...