Bitcoin halving

Een bitcoin halving is een gebruik dat al vele jaren wordt toegepast. Het is om de vier jaar namelijk zo dat deze methode wordt toegepast. Op het moment dat dit gebeurt, wordt de beloning voor de miners die nieuwe bitcoin toevoegen gehalveerd. Dat betekent dat zij minder bitcoins krijgen voor het nieuwe blok dat zij toevoegen. Dit klinkt voor sommigen misschien nogal technisch. Daarom is het ook goed om hier eens wat dieper op in te gaan. Zo wordt direct duidelijk wat de ermee bedoeld wordt. Op die manier kan je precies begrijpen wat dit voor jou inhoudt.

Minder nieuwe bitcoin

Bitcoin halving klinkt natuurlijk alsof iemand de waarde van bitcoin halveert. Heb je net een bepaald vermogen opgebouwd, is het ineens nog maar de helft waard. Gelukkig is dit niet het geval. Het gaat namelijk niet om de waarde van de cryptomunten die al in omloop zijn. Het gaat om iets heel anders. Het totaalaantal bitcoins dat in omloop is, loopt namelijk langzaam op. Dit wordt gedaan door miners die nieuwe blokken toevoegen. Die blokken vertegenwoordigen een bepaalde waarde. Na vier jaar wordt die waarde herzien. De waarde wordt dan precies gehalveerd. Dit is een belangrijke zaak.

De groei afremmen

Door de bitcoin halving is het mogelijk om de groei van het aantal nieuwe munten op de markt te remmen. Dit is belangrijk om verschillende redenen. Wanneer de halving wordt toegepast, dan is het namelijk zo dat de toename nog maar half zo snel gaat. Dit is nodig omdat er ooit bepaald is dat er een bovengrens zit aan het aantal bitcoins dat totaal in het systeem wordt geplaatst. Die bovengrens ligt op 21 miljoen. Het is dan ook belangrijk dat dit niet te vlug bereikt wordt. Dankzij de halving is dat te realiseren door de gebruikers.

Focus op het blok

De focus bij de bitcoin halving ligt op het block. Dit is namelijk niet direct minder groot. Een blok in het systeem blijft altijd even groot. Het verschil zit hem in de waarde van het blok. Dat is de beloning die aan de miners wordt gegeven omdat zij het blok hebben toegevoegd en het beheren. Het is natuurlijk van belang dat zij hier wel voor beloond worden. Een blok is daarom een bepaald aantal bitcoin waard. Om de vier jaar wordt deze waarde dus met de helft verminderd. Zo is het lagere nieuwe aantal te verklaren.

Vaak beter voor de prijs

Het effect van de bitcoin halving is wel belangrijk voor alle bezitters. Tot op heden was het namelijk eigenlijk altijd zo dat na de halving een piek in de waarde van de cryptomunt te zien was. Dat betekent dus dat de bitcoins die je al hebt dan ook meer waard worden. Dat is natuurlijk wel heel aantrekkelijk. Dit is dus ook een reden om de zaken rondom de halving in de gaten te willen houden. Mogelijk kan je daardoor goede zakendoen met je eigen vermogen aan cryptocurrency. Let wel op dat het bitcoin betreft.

Betrouwbare broker

Wij hebben veel online brokers geprobeerd maar Satos kwam er toch het beste uit. Het is overzichtelijk en je ziet precies wat je betaalt of wat je krijgt voor je bitcoins.

Laatste nieuws

De charme van tuinoverkappingen: Een nieuwe kijk op buitenleven

Heb je ooit nagedacht over een tuinoverkapping? Zo niet, dan is het hoog tijd om deze geweldige toevoeging aan je leefruimte te overwegen! Niet...

Zeg vaarwel tegen kopzorgen: ontdek de voordelen van een lease auto!

Heb je er ooit aan gedacht om een auto te leasen in plaats van te kopen? Het kan je leven een stuk eenvoudiger maken...

De beste schoenentrends voor mannen in 2022

De top mannelijke schoenentrends van het jaar 2022 kunnen voor sommigen als een verrassing komen. Hoewel het jaar nog jong is, zijn er al...

De aanschaf van een nieuwe auto: waar moet je op letten?

Wanneer je een nieuwe auto wilt aanschaffen, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Er zijn namelijk verschillende punten waar je op...

De beste tips bij het kopen van nieuwe raamdecoratie 

Ga je binnenkort verhuizen en ben je druk bezig met de inrichting van je nieuwe thuis? Van harte gefeliciteerd met je nieuwe woning! Voorafgaand...