Schoenveters zijn hip

0
224

Tenminste, is dat eigenlijk wel zo? Als je nou om je heen kijkt, zie je veel variatie waar het gaat om veters of helemaal niet? We doen ons best om ons hip en modern te kleden. Hippe sneakers met een kleurig printje ontbreken meestal niet in de garderobe, maar waarom wordt er eigenlijk niets gedaan met die saaie, witte veters? Daar kun je juist leuke dingen mee doen. En nee, je hoeft ze niet gelijk te verven in alle kleuren van de regenboog, dat mag natuurlijk wel, maar even out of the box denken doet al wonderen.

Elastieken

Misschien ken je het nog van vroeger: met een elastiek om je vingers de meest wonderlijke creaties maken. Vogels, vlinders en weet ik het wat meer. Het vergde wat tijd en energie, maar binnen de kortste keren kon je je ouders verrassen met je creativiteit. Waarom zou je niet hetzelfde doen met je veters? Een vlinder van je schoenveters maken is niet zo lastig, de techniek weet je ongetwijfeld nog wel, het moet eenvoudigweg weer even boven komen drijven. Wedden dat jij de enige bent die er binnenkort zo hip bij loopt? Tenminste, niet als iedereen deze blog leest, maar die moet je dan even voor je houden.

Regenboog

Niet iedereen is geschikt voor felle kleuren. De een vindt witte veters ook prima, en daar is uiteraard ook niets mis mee. Als je ze op een gegeven moment toch zat bent dan is de oplossing: textielverf! Kijk eens goed naar het outfit waarmee je vandaag goed voor de dag wilt komen. Welke kleuren passen daarbij. Of maak ze passend bij je humeur. Als die niet zo best is, ach weet je, ook zwart is weer eens wat anders.

Jaren ‘90

Misschien weet je het nog wel. In de jaren ’90 was het op enig ogenblik een rage: men neme een beugelfles van een bekend biermerk. Het dopje werd vervolgens gebruikt om de veters in de legerkisten op te fleuren. Wat het idee erachter was? Wie het weet mag het zeggen, maar toch was dit destijds een rage. Mocht je na een feestje nog wat bierdopjes terugvinden en je vindt het om welke reden dan ook zonde om ze weg te gooien, dan weet je voor nu wat je zou kunnen doen. Overigens werkt het niet alleen bij legerkisten.