Goedkoop is duurkoop

Ik zie mezelf graag als een echte Nederlander. Niet omdat ik blond haar heb ofzo, maar omdat ik graag geld wil besparen. Ik vind het zonde om geld uit te geven als dit niet nodig is. Veel vrienden van me zeggen dat ik er te ver in ga, maar daar was ik het voor lange tijd niet mee eens. Mijn doel voor de afgelopen vijf jaar was om te onderzoeken hoe ver ik kon gaan met mijn gedrag. Ik wilde onderzoeken of het me lukte zo goedkoop mogelijk te leven. Dit kwam deels uit noodzaak, deels uit nieuwsgierigheid. Het punt is dat ik aan het begin van dit onderzoek nog in een studentenhuis woonde. Veel huisgenoten van mij hadden rijke ouders die voor hun huur konden betalen. Ik maakte hier helaas geen deel van uit. Mijn ouders waren maar wat blij toen ik uit huis ging, ze hoefde immers niet meer te betalen voor mijn kleding en eten vanaf dat moment. Ik zal het vast niet van een vreemde hebben. 

In het begin

Mijn eerste jaar verliep zoals je misschien wel zou verwachten. Ik focuste eerst op het reduceren van alle uitgaven waar ik wel controle over had. Een daarvan was eten. Veel mensen schaffen hun eten aan in een supermarkt. Ik wilde daar vanaf stappen. Er waren immers veel goedkopere en bovendien milieuvriendelijke methoden om aan eten te komen. Omdat ik toen nog in mijn derde jaar zat had ik het niet bepaald druk. Dit betekende dat ik elke avond met mijn fiets en een lege tas restaurants langs ging fietsen om te vragen of ze nog eten over hadden wat ze weg moesten gooien. Dit betekende vaak wel dat ik laat at, maar wel heel divers! De problemen begonnen pas op te duiken na mijn tweede jaar, toen ik ging kijken of ik ook heel goedkoop kleding kon kopen.

Een stap te ver

Als ik het heb over goedkope kleding, dan bedoel ik ook echt mega goedkope kleding. Niet gewoon een t shirt pak van drie bij de HEMA. Ik ging naar tweedehandswinkels voor dingen die de meeste mensen daar niet eens willen zien! Ik heb het over sokken en zelfs ondergoed! Deze dingen vinden sommige mensen verschrikkelijk om te horen, maar ik had er geen erg in, zeker niet na een goeie wasbeurt! De echte fout kwam toen ik ging focussen op schoenen. Het gebeurde te vaak dat ik met een paar tweedehands schoenen aan het lopen was en dat ik de zolen er vanaf liep binnen een dag of twee! Ik ging binnen een maand door een stuk of 18 schoenen heen op deze manier. Toen klikte er opeens iets! Omdat ik zoveel geld had gespaard op sommige kledingstukken kon ik investeren in duurdere schoenen! Ik zocht online en mijn oog viel gelijk op het Philippe model. Deze schoenen waren handgemaakt, zodat elk er net even iets anders uit zag. Dit paste eigenlijk heel goed bij mijn outfit.

Laatste nieuws

De charme van tuinoverkappingen: Een nieuwe kijk op buitenleven

Heb je ooit nagedacht over een tuinoverkapping? Zo niet, dan is het hoog tijd om deze geweldige toevoeging aan je leefruimte te overwegen! Niet...

Zeg vaarwel tegen kopzorgen: ontdek de voordelen van een lease auto!

Heb je er ooit aan gedacht om een auto te leasen in plaats van te kopen? Het kan je leven een stuk eenvoudiger maken...

De beste schoenentrends voor mannen in 2022

De top mannelijke schoenentrends van het jaar 2022 kunnen voor sommigen als een verrassing komen. Hoewel het jaar nog jong is, zijn er al...

De aanschaf van een nieuwe auto: waar moet je op letten?

Wanneer je een nieuwe auto wilt aanschaffen, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Er zijn namelijk verschillende punten waar je op...

De beste tips bij het kopen van nieuwe raamdecoratie 

Ga je binnenkort verhuizen en ben je druk bezig met de inrichting van je nieuwe thuis? Van harte gefeliciteerd met je nieuwe woning! Voorafgaand...