Alles wat je als ondernemer moet weten over een zakelijke financiering

Wil je een nieuwe machine kopen om de productie van jouw bedrijf te stimuleren? Of ben je van plan om jouw bedrijfspand uit te breiden? Dan moet je investeren. Investeren is alleen niet goedkoop. Als je niet voldoende financiële middelen hebt, denk je misschien dat investeren niet mogelijk is. Toch is dit wel degelijk het geval. Je kunt namelijk een zakelijke financiering aanvragen. Helaas is lang niet iedere ondernemer hier bekend mee. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je namelijk alles wat je als ondernemer moet weten over zakelijk financieren.

De mogelijkheden op een rijtje

Wie denkt dat er slechts één mogelijkheid is voor wat betreft zakelijk financieren, heeft het mis. Als ondernemer kun je namelijk voor verschillende financieringsvormen kiezen. Een zakelijke lening en zakelijk krediet zijn de bekendste en populairste zakelijke financieringen onder ondernemers. We lichten beide mogelijkheden hieronder kort toe.

– Zakelijke lening

Je kiest voor een zakelijke lening als je een langlopende investering in jouw bedrijf wilt doen. Denk hierbij aan uitbreiding of de aankoop van een nieuwe machine. Als je een zakelijke lening afsluit, stort een geldverstrekker het volledige bedrag in één keer op jouw rekening. Grote voordeel hiervan is dat je het geld direct kunt gebruiken. Je lost een zakelijke lening af door maandelijks een deel van de lening terug te betalen.

– Zakelijk krediet

Zakelijk krediet wordt vaak gebruikt om een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen. Daarnaast gebruiken veel ondernemers het om dagelijkse uitgaven voor hun bedrijf te betalen. Het bestedingsdoel is anders dan bij een zakelijke lening en dat geldt ook voor de opzet van deze financieringsvorm. Zo zet een geldverstrekker een geldbedrag voor jou klaar op een speciale rekening als je kiest voor zakelijk krediet. Je bepaalt zelf wanneer je opneemt en aflost. Geld dat je aflost kun je in een later stadium bovendien weer opnemen. Dit is bij een zakelijke lening niet mogelijk.

Rente en zakelijke financiering

Voor welke financieringsvorm je als ondernemer ook kiest, het gaat altijd om een lening. Daarom krijg je te maken met rente. Hiermee dekt een geldverstrekker de kosten en verdienen zij aan het uitlenen van geld. Toch betaal je niet dezelfde rente over een zakelijke lening en zakelijk krediet. Belangrijkste verschil zit hem in het bedrag waarover je rente betaalt. Bij een zakelijk lening betaal je altijd rente over het hele bedrag. Je krijgt het geld immers in één keer tot jouw beschikking. Kies je voor zakelijk krediet? Dan betaal je alleen rente over het bedrag dat je opneemt. Daarom wordt de rente over zakelijk krediet vaak vergeleken met de rekening courant rente bij een bank.

Hoe zit het met de looptijd?

Aangezien het bij een zakelijke financiering altijd om een lening gaat, moet je het geld binnen een bepaalde termijn terugbetalen. Daarom krijg je bij zowel een zakelijke lening als zakelijk krediet te maken met een looptijd. De maximale looptijd is bij een zakelijke lening 5 jaar. Denk je dat je minder tijd nodig hebt om het geld terug te betalen? Kies dan voor een kortere looptijd. Bij zakelijk krediet is er sprake van een standaard looptijd van 3 jaar. Na deze periode kijkt een geldverstrekker of het krediet verlengd kan worden. Het is niet mogelijk om een zakelijke lening na het verstrijken van de looptijd te verlengen. Je kunt er eventueel wel voor kiezen om een nieuwe zakelijke lening aan te vragen.

Laatste nieuws

De charme van tuinoverkappingen: Een nieuwe kijk op buitenleven

Heb je ooit nagedacht over een tuinoverkapping? Zo niet, dan is het hoog tijd om deze geweldige toevoeging aan je leefruimte te overwegen! Niet...

Zeg vaarwel tegen kopzorgen: ontdek de voordelen van een lease auto!

Heb je er ooit aan gedacht om een auto te leasen in plaats van te kopen? Het kan je leven een stuk eenvoudiger maken...

De beste schoenentrends voor mannen in 2022

De top mannelijke schoenentrends van het jaar 2022 kunnen voor sommigen als een verrassing komen. Hoewel het jaar nog jong is, zijn er al...

De aanschaf van een nieuwe auto: waar moet je op letten?

Wanneer je een nieuwe auto wilt aanschaffen, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Er zijn namelijk verschillende punten waar je op...

De beste tips bij het kopen van nieuwe raamdecoratie 

Ga je binnenkort verhuizen en ben je druk bezig met de inrichting van je nieuwe thuis? Van harte gefeliciteerd met je nieuwe woning! Voorafgaand...