Waarom het handig is om als zzp’er een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten?

Als zzp’er ben je niet automatisch verzekerd bij het doen van zaken. Mocht je bijvoorbeeld tijdens werktijd een kop koffie over de laptop van de klant laten vallen wordt dat niet vergoed. Het beschadigen van je laptop betreft nog materiële schade. Of iemand struikelt over jouw tas en breekt zijn sleutelbeen en moet maanden revalideren. Dan kunnen de compensatiekosten hoog oplopen. Hoe ga je dan dat bedrag betalen zonder een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Welke bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering heb je nodig?

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is onder te verdelen in twee verschillende vormen van verzekeren: aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) en de beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV). De aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking tegen schade aangericht aan personen en spullen. Mocht je als zzp’er schade maken moet je hiervoor betalen. Als je als zzp’er geen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering hebben draai je zelf voor de schade op. Als zzp’er kan ook je privévermogen aangesteld worden bij schade.

Als je een particulier bent die gewoon zijn leven leidt, heb je een andere risico om aansprakelijk gesteld te worden dan als je als zzp’er die bij diverse klanten over de vloer komt om werkzaamheden te verrichten. Als je een MKB er bent, verzeker je onder de aansprakelijkheidsverzekering ook mee, dat je personeel ongelukjes kunnen veroorzaken.

Let op: een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is anders dan een particuliere aansprakelijkheidsverzekering. Bij een particuliere verzekering ben je alleen verzekerd buiten je zzp werkzaamheden om. Daarom is het belangrijk om voor je eigenbedrijf een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Ongeluk zit in een klein hoekje

Je denkt misschien dat een zzp’er in de bouw een grotere kans heeft op het maken van schade ten opzichte van een belastingadviseur. Dat klopt inderdaad, maar in de hoogte van de kosten van een aansprakelijkheidsverzekering wordt daar rekening mee gehouden. De zzp’er als belastingadviseur kan zich goedkoper verzekeren dan een zzp’er in de bouw. Voor kleine schade zoals het laten omvallen van een kopje koffie op een laptop van een ander kan je al gebruik maken van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Een klein foutje kan al grote financiële gevolgen hebben.

Voordelen van het hebben van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

 

Door het hebben van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kan je persoonlijk failliet voorkomen. De noodzaak van deze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering wordt vaak onderschat. De voordelen van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zijn dat de verzekering je beschermt tegen schade bij het verwonden van personen, schade aan iemand ander zijn spullen of schade door een gebrek in een product.

 

Het kan altijd gebeuren: je voert een klus uit bij een klant en je laat per ongeluk de verf vallen over de nieuwe keuken. Jij bent dan aansprakelijk, maar door het hebben van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering hoef jij je daar geen zorgen meer om te maken. Het is echt aan te raden om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, maar let dan wel goed op bij het afsluiten welke verzekering goed bij jou past en wat vergoed wordt en wat niet. Wat zijn jou redenen om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten?

 

 

Laatste nieuws

De charme van tuinoverkappingen: Een nieuwe kijk op buitenleven

Heb je ooit nagedacht over een tuinoverkapping? Zo niet, dan is het hoog tijd om deze geweldige toevoeging aan je leefruimte te overwegen! Niet...

Zeg vaarwel tegen kopzorgen: ontdek de voordelen van een lease auto!

Heb je er ooit aan gedacht om een auto te leasen in plaats van te kopen? Het kan je leven een stuk eenvoudiger maken...

De beste schoenentrends voor mannen in 2022

De top mannelijke schoenentrends van het jaar 2022 kunnen voor sommigen als een verrassing komen. Hoewel het jaar nog jong is, zijn er al...

De aanschaf van een nieuwe auto: waar moet je op letten?

Wanneer je een nieuwe auto wilt aanschaffen, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Er zijn namelijk verschillende punten waar je op...

De beste tips bij het kopen van nieuwe raamdecoratie 

Ga je binnenkort verhuizen en ben je druk bezig met de inrichting van je nieuwe thuis? Van harte gefeliciteerd met je nieuwe woning! Voorafgaand...