5 tips om je woning opnieuw in te richten

Ben je niet tevreden over de inrichting van je woning of simpelweg toe aan wat nieuws? Voor velen wordt het (her)inrichten van een woning als lastig ervaren, niet gek! Zelfs voor vooraanstaande interieurarchitecten blijft het een opgave om steeds maar weer een woning perfect in te richten. Iedereen heeft andere behoeftes, dit maakt het zeker niet makkelijk! Wij geven wooninspiratie om je woning opnieuw in te richten.

  1. Start met je kleurenpalet

Je kleurenpalet is de basis van je nieuwe inrichting. Licht = optische ruimte. Met lichte kleuren lijkt de ruimte al snel groter dan bij donkere kleuren. Houd je van een gewaagde twist in je interieur? Neem dan 1 felle of donkere accentkleur op in je kleurenpalet. Zorg ervoor dat deze verschillende onderdelen van je nieuwe accentkleur niet de overhand neemt maar subtiel terugkomt in interieur.

  1. Stijl bepalen

Zonder interieurstijl is het enorm lastig om eenheid te creëren. Bepaal welke interieurstijl bij je past en waar jij je fijn bij voelt. Enkele voorbeelden van populaire stijlen zijn: Scandinavisch, urban jungle, klassiek, vintage, modern etc. Zoek voorbeelden op Pinterest en kies jouw best passende stijl.

  1. Inspiratie opdoen

Nu je interieurstijl vaststaat, kun je beginnen met inspiratie opdoen. Neem voorbeelden van internet en stel een moodboard samen. Knip, plak, pluis Marktplaats uit, struin interieurwinkels af en blader de VT Wonen door totdat je barstensvol inspiratie zit. Streep dingen tegen elkaar af en bepaal uiteindelijk wat jij perse in je interieur wilt opnemen.

  1. Inspiratie tot leven brengen

Nu je weet wat absoluut niet mag ontbreken in je nieuwe interieur kun je gaan beginnen met aanschaffen. Vergeet niet om een blik te werpen bij een kringloopwinkel. Dit meubilair krijgt een tweede leven waardoor het ietwat versleten is, ideaal voor een vintage interieur én het is lekker goedkoop en milieuvriendelijk.

  1. Details toevoegen

Je interieur is bijna klaar. Zonder details is het onmogelijk om je interieur helemaal af te maken. Woonaccessoires als kamerplanten en sierkussens mogen niet ontbreken. Deze accessoires brengen net dat beetje extra sfeer dat je interieur nodig heeft. Vergeet daarnaast niet om bijpassende raamdecoratie te kopen. Houten shutters en kant en klare gordijnen zijn momenteel erg populair en passen thuis in ieder interieur.

Creëer een interieur waar je indruk mee maakt, succes!

 

Laatste nieuws

De charme van tuinoverkappingen: Een nieuwe kijk op buitenleven

Heb je ooit nagedacht over een tuinoverkapping? Zo niet, dan is het hoog tijd om deze geweldige toevoeging aan je leefruimte te overwegen! Niet...

Zeg vaarwel tegen kopzorgen: ontdek de voordelen van een lease auto!

Heb je er ooit aan gedacht om een auto te leasen in plaats van te kopen? Het kan je leven een stuk eenvoudiger maken...

De beste schoenentrends voor mannen in 2022

De top mannelijke schoenentrends van het jaar 2022 kunnen voor sommigen als een verrassing komen. Hoewel het jaar nog jong is, zijn er al...

De aanschaf van een nieuwe auto: waar moet je op letten?

Wanneer je een nieuwe auto wilt aanschaffen, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Er zijn namelijk verschillende punten waar je op...

De beste tips bij het kopen van nieuwe raamdecoratie 

Ga je binnenkort verhuizen en ben je druk bezig met de inrichting van je nieuwe thuis? Van harte gefeliciteerd met je nieuwe woning! Voorafgaand...