Werken tijdens je studententijd: hoe doe je dat?

Er wordt vaak gezegd dat de studententijd de leukste tijd van je leven is. En dat klopt ook wel. Je groeit enorm. Je ontdekt wie je zelf bent en je maakt vrienden voor het leven waarmee je de leukste en wildste nachten hebt. Je komt op plekken waar je nog nooit bent geweest en je doet dingen die je nog nooit eerder gedaan hebt.

Klinkt als een heus avontuur, maar ook als iets dat nogal veel geld kan gaan kosten. Want voor al die nieuwe maar gave dingen moet je toch wat geld neerleggen. Het is niet altijd veel, maar dat geld moet ergens vandaan komen. Je kunt hier natuurlijk voor gaan lenen, maar dan zit je straks weer met al die schulden. Een betere opties is misschien wel om een baantje te nemen. Dit lijkt misschien heel lastig. Immers, een studie kost veel tijd en een sociaal leven ook. Gelukkig zijn er een hele hoop studentenbanen waarmee je dat kan combineren of zelfs kan aanvullen!

Horeca

Stel, je bent het type dat graag uitgaat en het liefst elke week weer een nieuw festival pakt. Jij geniet daar intens van, je portemonnee wat minder. Wat nou als je naar een festival gaat en daar betaald voor krijgt? Kan dat? Jazeker! Als horecamedewerker kan je op onder andere de vetste festivals in Nederland worden ingezet! Maar ook kan je worden ingezet in chique hotels of luxe restaurants. Dat zijn plekken waar de gemiddelde student misschien niet zelf komt, maar ontzettend interessant zijn om een keer te zien.

Klantenservice

Heb je toch liever meer contact met mensen? Los je graag problemen op en ben je een goed luisterend oor? Dan is werken bij de klantenservice een goede baan voor jou als student. Zowel bellend als online kan je in deze branche aan de slag. Bovendien is er altijd werk te vinden in deze sector, wat ook weer enige zekerheid met zich mee brengt. Een ander voordeel van klantenservicewerk is, dat er altijd een branche is waar jouw interesses liggen. Woningbouw, tijdschriften, kleding. Noem het op en er is vast wel een klantenservice op zoek naar jouw talenten.

Administratie

Een andere baan die goed te combineren is met een studie is een administratieve baan. Vaak moet je wel een opleiding doen of hebben gedaan dat iets met administratie te doen heeft, maar veel bedrijven bieden ook cursussen aan waarmee je deze baan kan leren. Administratieve taken kunnen bestaan uit het opstellen van offertes, het maken van facturen en het bijhouden van de loonadministratie. Ook deze baan is goed te combineren met een branche waar jouw passie ligt.

Altijd een baan die bij je past

Zoals je ziet zijn er veel verschillende mogelijkheden om in je studententijd genoeg geld te verdienen om alle nieuwe, leuke, spannende en sociale dingen te kunnen uitvoeren. Bovendien doe je met een baan naast je studie ook nog wat extra ervaring op en ontmoet je weer nieuwe mensen. Je kringen worden groter en je kennis groeit daar in mee. Dit zorgt ervoor dat je studententijd alleen maar beter wordt en wie wil dat nou niet?

Laatste nieuws

De charme van tuinoverkappingen: Een nieuwe kijk op buitenleven

Heb je ooit nagedacht over een tuinoverkapping? Zo niet, dan is het hoog tijd om deze geweldige toevoeging aan je leefruimte te overwegen! Niet...

Zeg vaarwel tegen kopzorgen: ontdek de voordelen van een lease auto!

Heb je er ooit aan gedacht om een auto te leasen in plaats van te kopen? Het kan je leven een stuk eenvoudiger maken...

De beste schoenentrends voor mannen in 2022

De top mannelijke schoenentrends van het jaar 2022 kunnen voor sommigen als een verrassing komen. Hoewel het jaar nog jong is, zijn er al...

De aanschaf van een nieuwe auto: waar moet je op letten?

Wanneer je een nieuwe auto wilt aanschaffen, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Er zijn namelijk verschillende punten waar je op...

De beste tips bij het kopen van nieuwe raamdecoratie 

Ga je binnenkort verhuizen en ben je druk bezig met de inrichting van je nieuwe thuis? Van harte gefeliciteerd met je nieuwe woning! Voorafgaand...