Nog een Netflix concurrent erbij: Apple TV+

0
265

Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen in Nederland een abonnement op Netflix of een andere dergelijke streamingdienst. Het kijken van tal van series is gemeengoed geworden en dat betekent ook dat andere partijen geïnteresseerd zijn geraakt in deze opkomende markt. Niet alleen Disney+, de nieuwe video on demand-dienst van Disney, start in november 2019. Vanaf 1 november start ook Apple TV+, nog een concurrent erbij voor Netflix. Lees hier alles over Apple TV+!

Wat is Apple TV+?

Apple TV+ is de nieuwe streamingsdienst van Apple. Op 1 november gaat de dienst in Nederland en meer dan 100 andere landen van start. Hiermee biedt Apple vooralsnog alleen haar eigen films en series aan. Apple hoopt naar verluid de beste en meest originele films en series ooit te laten zien! Wij zijn benieuwd.

Kosten

De kosten liggen lager dan Disney+, dit gaat 6,99 euro per maand kosten en Apple TV+ 4,99 euro. Er is een gratis proefperiode van 7 dagen. Ook is het mogelijk om gratis toegang te krijgen. Hiervoor moet je dit jaar een Apple-product kopen. Dan kun je een jaar lang gebruik maken van de dienst op maximaal 6 apparaten binnen bijvoorbeeld een gezin. Het is op dit moment nog niet duidelijk of dit aanbod ook nog geldt bij de aankoop van een nieuw Apple-product na afloop van het jaar gratis toegang.

Welke series komen er op Apple TV+?

In het begin zullen er nog weinig series beschikbaar zijn, maar er worden maandelijks  nieuwe series toegevoegd. Hieronder enkele series die vanaf het begin beschikbaar zijn: See: de spannende trailer is al overal te zien. De post-apocalyptische serie speelt zich 600 jaar in de toekomst af. Door een virus is iedereen zijn zicht verloren. Hoe kan de mens op deze manier overleven? Dickinson is een komedieserie met de opstandige Emily Dickinson. Een bekende Amerikaanse dichteres uit de 19e eeuw.

Oprah Winfrey gaat 2 documentaires maken voor Apple TV+. Ook gaat ze voor een boekenprogramma wereldwijd in gesprek met schrijvers met een boeiend verhaal. Ze wil “mensen verbinden met boeken”.

The Morning Show: ook hiervan staat de trailer online. In de hoofdrollen Reese Witherspoon en Jennifer Aniston. Ook hebben zij de serie geproduceerd. Het is een spannende dramaserie over de wereld van de Amerikaanse ochtendtalkshows.

Ghostwriter is een remake van de populaire serie uit de jaren negentig. Het gaat over  vier kinderen die in een buurtboekwinkel door een geest worden samengebracht om personages uit boeken te bevrijden.